1. Het behalen van 1 limiettijd = A - zwemmer. Dit wil zeggen dat deze niet meer mag deelnemen aan wedstrijden voor B zwemmers.
2. De limiettijd wordt per leeftijdsjaar ( vb: 11jaar / 12 jaar) van de categorie ( vb. benjamin ) gezwommen
3. Bij verandering van leeftijdsjaar wordt men automatisch B - zwemmer.
4. Het schildje (loodsvisje) van A - zwemmer wordt toegekend wanneer de limiettijd in het leeftijdsjaar wordt gezwommen. (vb. 13-jarige kan niet het schildje van een ander jaartal krijgen)
5. De schildjes (loodsvisjes) worden toegekend per leeftijdsjaar ( benjamin 11 jaar / benjamin 12 jaar).
6. Wanneer men als 19-jarige 2 jaar achter elkaar de limiet van A - zwemmer niet zwemt, wordt men automatisch terug B zwemmer.
7. Indien een B - zwemmer de limiettijd van A-zwemmer behaalt vr de limietdatum van inschrijving voor een B-wedstrijd dan mag hij niet ingeschreven worden voor deze wedstrijd. Indien de limiettijd van A-zwemmer behaalt werd na de limietdatum van inschrijving voor een B-wedstrijd, dan mag de zwemmer alsnog deelnemen aan deze B-wedstrijd.
Hier vind je de concrete tijden. (pdf-bestand)
OPGELET:

•Wanneer men reeds een loodsvisje ontvangen heeft voor het leeftijdsjaar waartoe men behoort dan moet er gn formulier meer opgestuurd worden wanneer men een A tijd behaalt in een andere stijl.
•Indien men pas na het einde van de wedstrijd tot de vaststelling komt dat een zwemmer(ster) een A-tijd behaald heeft, dan volstaat het zich bij de kamprechter aan te melden met de startkaart, om de gegevens te bevestigen